Historien om Olav Hauge Kolonial AS

I 1898 flytta John T. Hauge til Haugesund og drev kolonial butikk i kjelleren på Grand Hotell (Victoriahjørnet). John var samtidig politibetjent i Haugesund.I 1905 kjøpte de et konkursbu (kolonialbutikk og bakeri) i Åkrehamn. Han lånte da 5000 kr av en slektning i Ølen til kjøpet av denne eiendommen.Han drev då bakeriet og butikken fram til 1930 då en av sønnene hans Olav tok over bedriften. Da skifta bedriften navn til Olav Hauge, som seinere er blitt endret til Olav Hauge Kolonial AS, som det nå heter. Då Olav Hauge slutta blei bedriften delt i to mellom Berit Melkevik, dattera som er gift med Karl Johan Melkevik, som da tok over butikken, mens John Hauge, sønnen tok over bakeriet. Så nå er bedriften som tidligere var en blitt til to, Olav Hauge Kolonial AS, og Hauges Bakeri AS. I 2001, tok sønnen til Berit, John K. Melkevik over butikken, og det er han som driver den nå. Det var etter han tok over bedriften ble til et AS.

Den 20 august 2021 ble butikk nr. 2 åpnet. Den ligger i Kopervik sentrum.

John Melkevik eier bedriften med sønnen Karl Olav som daglig leder. Dattera Karoline er butikksjef i Kopervik butikken. Og den yngste sønnen Kristoffer er en av sjåførene våre.

Vi driver i dag med vanlig dagligvare drift i tilegg til dette driver vi med utkjøring av varer og påsmurt mat.

Så vi kjører varer hjem til folk som enten ikke klarer å handle selv eller rett og slett syns det er greit å sleppe det orke med å gå i butikken.
Vi leverer også den del varer til bedrifter, lag og foreninger, skoler, båter og barnehager.

Ta turen innom for en hyggelig handel